Posted by Ingrid Larik – 22 months ago
Photo of Ingrid LarikOffline


Figuur_5-4-lean-huis-rechthoekig%20(1).jpgFlanders Synergy publiceerde een visienota over #andersorganiseren #innovatieve arbeidsorganisatie, waarbij een heleboel cases vermeld worden (zie bijlage).  Veel gratis materiaal, interessant...alleen...er zijn méér manieren om tot #zelforganiserende teams te komen en innovatief aan de slag te gaan met je arbeidsorganisatie.  

Wij - net zoals meerdere van onze collega's in de sector - putten naast Flanders Synergy (dat samenwerkt met AMS) graag uit verschillende bronnen.  #organizingforcomplexity #holacracy #sociocracy3.0. #harada....

Vul gerust aan :-).

Een agile benadering  - cfr lean huis - vraagt om wat 'past' als organisatie, in functie van de purpose, ambities, maturiteit organisatie en mensen...#organisatiedesign biedt structuur en houvast voor wat je wil realiseren, om waarde te creëren en is geen doel op zich.  Boeiende materie waar we ons graag over buigen.

Een provocatieve vraag allicht...maar wat is voor jou het belang van een wetenschappelijke fundering op vlak van organisatiedesign ?  Meerwaarde of niet ?

0 Comments

Would you like to comment?

You must be a member. Sign In if you are already a member.